снимка pixabayПред нова смъртоносна заплаха е изправено човечеството. Тя е под

...
снимка pixabayПред нова смъртоносна заплаха е изправено човечеството. Тя е под
Коментари Харесай

Китайски учен: Чака ни нова заплаха, наречена х-вирус

снимка pixabay

Пред нова смъртоносна опасност е изправено човечеството. Тя е под названието " х-вирус ". Това заяви шефът на Китайския център за надзор и предварителна защита на болесттите Гао Фу пред интернационален конгрес за ролята на науката и технологиите в обществото.

" Светът е изправен освен пред пандемията от ковид, само че и пред редица други проблеми, като инфодемията, когато се преплитат съвсем неразличимо информация и дезинформация. Това поражда доста клюки и проблеми, които би трябвало да бъдат решени ", споделя експертът, съобщи БГНЕС.

Гао Фу акцентира, че в бъдеще светът сигурно ще се сблъска с така наречен " Х вирус ", чиито характерности към момента не са известни на никого и които могат да се появят на всички места и когато и да е.

" За бъдещето на човечеството е належащо да работим дружно, с цел да разгадаем проблемите си. В тази връзка предлагам да се ръководим от " правилото на четирите С ": сътрудничество (cooperation), конкуренция (competition), връзка (communication) и най-после съгласуваност (coordination), (координация) ", акцентира специалистът.

От горните правила той особено акцентира ролята на бързия продан на информация, защото точно откритият продан на информация от страна на Китай разреши на учените по целия свят да стартират създаването на ваксини против ковид и да реализират триумфи за толкоз малко време.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР